Beheerdersrollen binnen Office 365

Binnen Office 365 is een set beheerdersrollen gedefinieerd die u kunt toewijzen aan gebruiker accounts binnen uw organisatie. Hieronder een overzicht van de beschikbare rollen:

Globale beheerder : heeft toegang tot alle beheerfuncties binnen Office 365. De persoon die zich aanmeld bij de aanschaf van Office 365 wordt automatisch een globale beheerder.

Globale beheerders zijn de enige beheerders die andere beheerdersrollen kunnen toewijzen. U kunt meerdere globale beheerders aanwijzen binnen uw organisatie. Ons advies is om, met het oog op beveiligingsrisico’s het aantal tot het minimum te beperken.

Factureringsbeheerder : schaft producten aan binnen de Office 365 omgeving. Tevens beheert de factureringsbeheerder de abonnementen en bewaakt de ondersteuningstickets en servicestatus.

Wachtwoordbeheerder : stelt wachtwoorden opnieuw in, beheert service aanvragen en bewaakt de servicestatus.

Servicebeheerder : opent ondersteuningsaanvragen bij Microsoft en bekijkt het servicedashboard en berichtencentrum.

Beheerder gebruikerstoegang : beheert gebruikersaccounts, stelt wachtwoorden opnieuw in, beheert service aanvragen en bewaakt de servicestatus. Beheerder gebruikerstoegang kan geen globale beheerders verwijderen, andere beheerdersrollen maken of wachtwoorden opnieuw instellen voor facturerings-, service- en globale beheerders.

Exchange beheerder : heeft toegang tot het Exchange beheercentrum om o.a. postvakken te beheren en anti-spam beleid te controleren.

SharePoint beheerder : heeft toegang tot het SharePoint beheercentrum om o.a. Site Collecties aan te maken en de termenarchieven in SharePoint Online te beheren.

Skype voor Bedrijven beheerder : configureert Skype voor Bedrijven voor uw organisatie.

Graag denken wij met u mee bij het inrichten van deze beheerdersrollen binnen uw Office 365 omgeving.