Microsoft Enterprise Mobility Suite

Binnen organisaties worden steeds meer mobiele apparaten gebruikt. Maar hoe zorgt u dat die efficiënt worden beheerd en de beveiliging van deze apparaten en de bedrijfsdata die daarmee gedeeld wordt in orde is? Voor managers die een mobiele strategie uitstippelen zetten we de belangrijkste informatie over Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) op een rij.

Mobile Device Management (MDM)

Bij Mobile Device Management (MDM) draait het om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een organisatie in omloop zijn. Daarbij is er aandacht voor het beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid.

Mobile Application Management (MAM)

Met de toename van het gebruik van mobiele apparatuur en apps op de werkvloer wordt het applicatiebeheer steeds belangrijker. Mobile Application Management (MAM) is de discipline die zich specifiek richt op het beheer van de software op de mobiele apparatuur. Zo wordt het mobiele apparaat soms softwarematig opgedeeld in een zakelijke- en privé-omgeving om te voorkomen dat bedrijfsgegevens weglekken tijdens privégebruik van de apparatuur.

De oude benadering waarbij ICT-beheerders allerlei restricties opleggen aan het zakelijk gebruik van mobiele apparatuur op de werkvloer is niet meer werkbaar. In het verleden wilden werkgevers het gebruik van mobiele apparaten nog wel eens beperken tot bijvoorbeeld toegang tot zakelijke e-mail en ondersteuning van een beperkt aantal apparaten of apps. Maar die benadering houdt geen stand.

Gebruikers willen met hetzelfde gemak waarmee ze in privétijd mobiele apparaten gebruiken ook op het werk gebruik kunnen maken van mobiele apparaten. Daarbij vormen de wensen van de eindgebruiker en de mogelijkheden om die in te passen in de zakelijke infrastructuur en processen vaak een uitdaging. Binnen organisaties gelden andere normen voor beveiliging en privacy dan bij privégebruik.

Daarnaast zoeken steeds meer organisaties alternatieven voor openbare clouddiensten waarmee gebruikers zakelijke informatie uitwisselen. Reden is de groeiende aandacht voor wet- en regelgeving (compliance) en privacy. Het beveiligings- en privacybeleid van bestaande diensten strookt meestal niet met de zware eisen die het management of overheden stellen aan de beveiliging.

De oplossing?

Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) biedt een identiteit gedreven beveiligingsoplossing in de tijd van cloud-first en mobiliteit-first. Deze technologie helpt niet alleen bij het beveiligen van uw omgeving maar voorkomt ook lekken, voordat deze schade aan kunnen richten.

Binnen de Enterprise Mobility Suite kan zowel MDM als MAM worden toegepast.

Wij kunnen de inzet van Enterprise Mobility Suite voor uw organisatie bespreken en de mogelijkheden in kaart brengen.