Microsoft Teams breed beschikbaar

Microsoft heeft Teams voor Office 365 beschikbaar gemaakt na een previewperiode van een aantal maanden. Sinds de start van de preview zijn veel nieuwe features toegevoegd.

Teams is de werkruimte in Office 365 die speciaal voor chatten en samenwerken is bedoeld. Het is het centrale punt voor team chats, gesprekken, vergaderingen en berichten. Richt je werkruimte in Microsoft Teams in met de inhoud die je team dagelijks nodig heeft en gebruikt, zoals documenten en cloud services. Maak verschillende chatkanalen op basis van werkstromen of onderwerpen. Pas meldingen aan, zodat je snel gerelateerde informatie in feeds en services van derde partijen kunt zoeken.

Microsoft Teams is vanaf nu te gebruiken in 181 landen en 19 talen, waaronder het Nederlands, meldt Microsoft. Bij de previewperiode, die in november begon, gebruikten vijftigduizend bedrijven de chatdienst al. In de tussentijd heeft het bedrijf naar eigen zeggen meer dan honderd nieuwe functies toegevoegd, waaronder bellen via mobiele apparaten en videobellen met de Android-app. De ondersteuning voor video komt binnenkort ook naar de Teams-apps voor iOS en Windows Phone.

Daarnaast onderscheidt Microsoft zich met de integratie van e-mail. Teams maakt het bijvoorbeeld mogelijk om iedereen in kanalen te e-mailen, inclusief bijvoorbeeld een bijlage. In juni volgt uitbreiding met gastentoegang, meer Outlook-functionaliteit en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars.

Microsoft Teams biedt ondersteuning voor threaded conversaties, privé chats en aanmeldingen voor verschillende kanalen. Microsoft maakt van de dienst een integraal onderdeel van Office, o.a. Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote en Power BI zijn geïntegreerd.