Migreren naar de cloud

Het migreren naar de cloud is vaak complex. Of het nu een implementatie van Office 365 betreft of het integreren van cloud computing in een bestaande IT-omgeving.

Waarom gaan bedrijven eigenlijk naar de cloud en waarom is het iets voor u?

  • Gemakkelijk capaciteit uitbreiden
  • Eenvoudiger samenwerken
  • Betere veiligheidsvoorzieningen en hogere gegarandeerde beschikbaarheid
  • Betere toegankelijkheid, vanaf elk apparaat
  • Verlaging van de kosten, geen investeringen in hardware
  • Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Beginnen met de migratie naar Office 365, SharePoint en SaaS applicaties

Meteen helemaal naar de cloud is wellicht voor sommige bedrijven nog even te veel van het goede. Daarom kan er ook worden gestart met kleine stappen naar de cloud: starten met Office 365, enkele applicaties naar Microsoft Azure migreren, ADFS inrichten of de back-up in de cloud inrichten.

Het is van belang goed na te denken over de migratiestrategie: de fasering, analyse van de content, de structuur bepalen van bijvoorbeeld een nieuwe SharePoint Online omgeving maar ook content classificatie.

PforB helpt bij al deze stappen, om uiteindelijk alle content gestructureerd te migreren naar de cloud. Belangrijk hierbij is dat het gefaseerd en in goed overleg wordt uitgevoerd. Een migratie naar de cloud neemt veranderingen met zich mee, daarom zijn nazorg en instructie een belangrijk onderdeel van het proces. Een gebrek aan instructie kan ervoor zorgen dat medewerkers niet effectief gebruik maken van de mogelijkheden en dat beoogde voordelen niet worden benut.

PforB heeft ruime ervaring in migratietrajecten, zowel met kleine als grote, complexe omgevingen.